Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortkörarna är kvar på Åsgatan

Annons

Blomlådorna fanns till för att sänka farten, men det visade sig snarare fungera som racingbana för fartdårar. De körde från varsitt håll och tävlade om vem som kom fram först. Missnöjet från de boende ledde till att blomlådorna togs bort för några veckor sedan.

- Vi hade en träff för tre veckor sedan och tittade på resultatet av fartmätningarna och diskuterade nya alternativ. En mätning gjordes innan blomlådorna togs bort och en gjordes efteråt, och de visade ingen större skillnad i fart, säger Bernard Niglis chef serviceförvaltningen.

Anita Hedén berättar att livsfaran försvann när blomlådorna togs bort.

- Nu kan de inte racea mellan lådorna som förut, men farten är fortfarande för hög. Mätningarna visar att fem procent kör över 60 kilometer i timmen.

Första steget är avklarat, men det räcker inte menar Hedén. Hon kräver fler poliskontroller och sänkt fart. Ett steg på vägen är att blomlådorna istället radas upp längs ena kanten för att göra vägen smalare. Förslaget att sänka hastigheten från 50 till 30 var uppe på mötet, men ett sådant beslut kan tas först i slutet av augusti, då Bernard Niglis ska träffa de boende på Åsgatan igen.

- Man får skylla sig själv om man bor på Åsgatan hävdar vissa, men det tycker inte jag, säger Anita Hedén.

Mer läsning

Annons