Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förare döms till fängelse för grovt rattfylleri – ville få hem bilen för att undvika skadegörelse

En man från Hedemora kommun har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri.
Han körde bil i hemkommunen trots att han hade 1,62 promille alkohol i blodet.
Mannen har erkänt brottet och uppgett att han ville få hem bilen för att den inte skulle utsättas för skadegörelse.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Dessa saker är mest populära på Tradera – Presschefen: "Dalarna sticker ut"

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 50-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun,

En natt i slutet av oktober körde mannen bil i Hedemora kommun trots att han var berusad. Mannen hade 0,81 milligram alkohol per liter utandningsluft. Detta motsvarar 1,62 promille alkohol i blodet, vilket är den term som vanligen används i dessa sammanhang. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille alkohol.

En polis följde efter mannens bil och konstaterade att hastigheten varierade mellan 50 och 125 kilometer i timmen. Bilen framfördes vingligt och var stundtals över på fel sida vägen.

En man från Hedemora kommun har dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Han körde bil i hemkommunen trots att han hade 1,62 promille alkohol i blodet. OBS: Bilden är arrangerad.

Mannen själv har erkänt brott. Han har uppgett att han hade varit på en restaurang och druckit alkohol. Sedan körde han en bit innan han blev prejad av polisen som stoppade honom.

Anledningen till att mannen inte stannade genast när polisen signalerade för detta var för att mannen ville få hem bilen så att den inte skulle utsättas för skadegörelse efter vägen. Mannen kan inte svara på varför han tog bilen trots att han var berusad. Han minns inte hur körningen gick, men att den förmodligen inte gick så bra.

Falu tingsrätt anser att det genom mannens erkännande samt den övriga utredningen står klart att mannen har gjort sig skyldig till brottet.

Falu tingsrätt dömer mannen till en månads fängelse för grovt rattfylleri. Dessutom ska mannen betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för kostnaderna för sin försvarare, vilket uppgår till 3 120 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons