Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för misshandel

Annons

Enligt åtalet har 21-åringen den 6 juli i år kastat ner en kvinna i en säng, satt sig gränsle över henne och tagit stryptag.

21-åringen förnekade brott, men erkände att han tagit tag om halsen för att skydda sig mot kvinnans sparkar.

Ett par vittnet berättade dock under rättegången hur de tillsammans måste dra bort 21-åringen för att han skulle släppa taget om kvinnans strupe.

Åklagaren hävdade att misshandeln skulle bedömas som grov misshandel.

Tingsrätten kommer fram till att misshandeln gått till så som åklagaren beskrivit, att den var allvarlig, men att den inte ska bedömas som grov.

"Gärningen är visserligen allvarlig, men den kan inte anses vittna om sådan hänsynslöshet och råhet att den skall bedömas som annat än misshandel av normalgraden", skriver tingsrätten.

Senare samma dag har 21-åringen misshandlat kvinnan genom att slita henne i håret så att en hårtuss lossat och hon ramlat omkull. Denna misshandel erkände han.

Han döms även för en rad andra brott: ytterligare en misshandel, två fall av olaga hot, skadegörelse, rattfylleri och narkotikabrott.

"Som tingsrätten tidigare har funnit är misshandeln i lägenheten [.] allvarlig. Särskilt med hänsyn härtill har den samlade brottsligheten ett straffvärde som motsvarar ett och ett halvt års fängelse", skriver tingsrätten.

Falu tingsrätt går på åklagarens linje när det gäller straffets längd. Han yrkade på ett fängelsestraff som låg över minimistraffet för grov misshandel, som är ett års fängelse.

21-åringen ska stanna i häkte till domen vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons