Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En man har åtalats för toalettinbrott – ska dock ha misslyckats med att bryta sig in i fritidshuset

En man har åtalats misstänkt för försök till grov stöld i Hedemora kommun.
Han ska ha brutit sig in i ett förråd och på en toalett vid ett fritidshus söder om Vikmanshyttan men misslyckats med att bryta sig in i fritidshusets boendedel.
Mannen erkänner brottet.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Villa och fjällstuga såldes för 7 miljoner kronor – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 45-årsåldern och bosatt i ett angränsande län. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för försök till grov stöld.

Enligt åtalet ska mannen, den 10 november i år, ha försökt stjäla gods genom att bryta sig in på en toalett samt på ett förråd tillhörande ett fritidshus och sedan försökt att bryta upp en dörr till fritidshusets boendedel. Detta ska ha skett vid ett fritidshus i närheten av sjön Grycken söder om Vikmanshyttan i Hedemora kommun.

En man har åtalats misstänkt för att ha brutit sig in i ett förråd samt på en toalett tillhörande ett fritidshus i Hedemora kommun. Han ska även ha försökt bryta sig in i fritidshusets boendedel men misslyckats med detta. OBS: Bilden är arrangerad.   Foto: Henrik Montgomery/TT

Åklagaren skriver i åtalet att det endast var på grund av tillfälliga omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas eftersom mannen inte hittade något gods på toaletten eller i förrådet som han ville stjäla samt att mannen därefter misslyckades med att bryta upp låset och dörren till fritidshusets boendedel.

Därför anser åklagaren att brottet borde ha bedömts som grovt om mannen hade lyckats att bryta sig in i boendedelen.

En av ägarna till fritidshuset yrkar på 4 856 kronor i skadestånd av den åtalade mannen. Beloppet avser bland annat materialkostnader.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen och med en av ägarna till fritidshuset samt en övervakningsfilm.

Den åtalade mannen erkänner brottet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons