Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succén – Nu startar vi Facebook-gruppen "Snacka om Hedemora"

I februari startade DT upp två Facebook-grupper. En "Snacka om Mora" och en "Snacka om Avesta". Grupperna har blivit en succé, så därför lanserar vi nu ytterligare en grupp och denna gång helt till dig som intresserad av Hedemora kommun.
"Snacka om Hedemora" är här för att stanna!

Annons
Snacka om Hedemora är igång!

Hej, David Rydell!

Du är ju reporter i Hedemora kommun. Vad är din syn på det, varför tror du "Snacka om Hedemora" behövs?

– Hedemora är en händelserik kommun med ett rikt föreningsliv och engagerade medborgare. Idrott- och kulturföreningar drivs av eldsjälar som vi på Dalarnas Tidningar vill hjälpa till att uppmärksamma. Samtidigt finns det många människor som är nyfikna, intresserade och engagerade och som har mycket vist att säga. Jag tror att Snacka om Hedemora behövs för att uppmärksamma dessa röster och bjuda in till diskussion i en större kanal som når många människor. Snacka om Hedemora kommer att vara en diskussionsyta för vad ert Hedemora är och hur ni vill att det ska vara.

Vad är syftet med gruppen?

– Många olika syften väver ihop Snacka om Hedemora. Dels är det ett sätt att samla människor och föreningar för att kunna visa upp allt som händer i Hedemora. Det är även ett sätt för oss på tidningen att komma närmare er läsare och se vilka frågor som engagerar. Våra starkaste berättelser kommer från historier som ni läsare gjort oss uppmärksamma på.

Vilka får vara med i gruppen?

– Är du född och uppvuxen i Hedemora och varit kommunen trogen genom hela ditt liv? Välkommen! Har du vuxit upp i Vikmanshyttan men sedan flyttat därifrån? Välkommen! Har du en sommarstuga i Stjärnsund? Välkommen! Alla är välkomna in i värmen där fokus kommer att ligga på Hedemora och allt som rör kommunen.

Hur gör man för att gå med?

– Man går till sökfältet på Facebook och skriver in "Snacka om Hedemora". Sedan begär man att få gå med i gruppen och en stund efter man skickat sin förfrågan så blir man insläppt av våra administratörer i gruppen.

Gå med i gruppen här: Snacka om Hedemora

Mer läsning