Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Effektiv läkarrekrytering i Hedemora

/
  • Kristian Wallner menar att fördelarna är många när Hedemora anställer två nya läkare i primärvården.  Foto: Jenny Lagerstedt

Annons

Många läkare i Dalarna närmar sig pensionsåldern och nyanställningen går trögt. Men för primärvården i Hedemora ser personalsituationen ljus ut.

- Hedemora har tidigare haft en del bekymmer med att anställa läkare, men nu har de bedrivit ett framgångsrikt arbete och tillsatt två fasta tjänster, säger Claes-Göran Björck som är närsjukvårdschef i Dalarna.

Den höga medianåldern bland läkare oroar Claes-Göran Björck.

- Problemen med rekrytering av läkare inom primärvården är stora redan nu och vi ser inte att det kommer att bli lättare inom de närmaste fem åren, säger Claes-Göran Björck.

Medianåldern för läkare inom primärvården i hela länet låg runt årsskiftet på 54,3 år. Hedemora låg i jämförelse rätt bra till med en medianålder på 51,2. Det är lägst i länet. Värst är situationen i Ludvika/Smedjebacken. Där är medianåldern 58 år. Risken finns att hälften av läkarkåren går i pension inom fem år.

Enligt Claes-Göran Björck är ett av problemen att få nyutbildade läkare vill specialisera sig till allmän- eller distriktsläkare.

- Det är oattraktivt för många unga läkare. Det har låg status inom både läkarskrået och allmänheten, säger han.

Att utbudet på läkare är mindre än efterfrågan är dyrt för landstinget. På många håll i länet arbetar så kallade stafettläkare. De är anställda av ett bemanningsföretag och kostar landstinget dubbelt så mycket som en fast anställd läkare.

- I Ludvika/Smedjebacken, där problemen är som värst, består 40 procent av läkarstyrkan av stafettläkare, säger Claes-Göran Björck.

Hedemora/Avesta har tidigare tillsatt ungefär tre tjänster med det kostsamma alternativet stafettläkare. Till hösten kommer två av de tjänsterna istället innehas av fast anställd personal.

Mer läsning

Annons