Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo döms för bokföringsbrott – upprättade aldrig någon årsredovisning för sitt företag

En man och en kvinna som tidigare var företrädare för ett företag i Hedemora kommun har nu dömts för bokföringsbrott efter att inte ha upprättat en årsredovisning 2014.
Mannen erkänner brott medan kvinnan bestrider ansvar för brott. Duon frikänns dock från två andra fall av bokföringsbrott.

Annons

En man och en kvinna som tidigare var företrädare för ett företag i Hedemora kommun har nu dömts för bokföringsbrott efter att inte ha upprättat en årsredovisning 2014.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Garage rasade ihop och förstörde tre bilar i Hedemora kommun – ägaren får inte ut försäkringspengar

40 år sedan premiären av Trafikmagasinet – firas med minnesprogram: "Har blivit retro"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Kvinnan är i 25-årsåldern och bosatt i södra Sverige. Mannen är i 55-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun.

De båda var tidigare företrädare för ett företag i Hedemora kommun men avslutade aldrig den löpande bokföringen med årsredovisning för det räkenskapsår som avslutades den 31 december 2014.

Duon var även misstänkta för att ha gjort samma sak vid två senare tillfällen men åklagaren har valt att lägga ner dessa båda åtal och därmed frikänns duon från de två andra fallen av bokföringsbrott som de tidigare misstänktes för.

Mannen har erkänt brott. Kvinnan har vidgått de faktiska omständigheterna men bestridit ansvar för brott då detta inte hade gjorts med flit.

Kvinnan döms för bokföringsbrott. Straffet blir villkorlig dom samt att betala 40 dagsböter à 210 kronor, sammanlagt 8 400 kronor.

Mannen döms för bokföringsbrott. Han döms till villkorlig dom och ska betala 40 dagsböter à 230 kronor, sammanlagt 9 200 kronor.

Dessutom ska båda två betala 800 kronor vardera till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons