Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo åtalas för grovt häleri – stöldgodset var värt 915 000 kronor

Två män från Hedemora kommun har åtalats misstänkta för grovt häleri.
Den ene mannen ska ha kört en släpvagn med stulna katalysatorer, värda 915 000 kronor, hem till den andre mannen som ska ha upplåtit plats åt släpet.
Båda männen förnekar brott.

Annons
Två män från Hedemora kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för grovt häleri. Den ene mannen ska ha kört en släpvagn med stulna katalysatorer, värda 915 000 kronor, hem till den andre mannen som ska ha upplåtit plats åt släpet.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Strömavbrott under vintern kan snabbt kyla ditt hus – tips för att hålla värmen

Fler olyckor med vildsvin än med älgar i landet – Lista: Djuren som förekommer i viltolyckorna i Dalarna

Samlarvärdet på barbiedockor ökar kraftigt – här är dockorna och kläderna du vill hitta hemma i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

De båda männen är i 30-årsåldern, respektive i 25-årsåldern och båda två är bosatta i Hedemora kommun. Duon har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för grovt häleri.

Enligt åtalet ska den yngre av de båda männen mannen, den 26 november 2017, ha transporterat 271 stulna katalysatorer på en släpvagn. Katalysatorerna hade stulits från ett företag i Hedemora och ett vittne från företaget har uppgett att värdet på katalysatorerna uppgick till 915 000 kronor.

Den yngre mannen ska ha kört släpvagnen med de stulna varorna till den äldre mannens bostad i Hedemora kommun. Den äldre mannen ska sedan ha upplåtit plats för släpvagnen vid sin bostad.

Åklagaren anser att brottet ska bedömas som grovt eftersom det aktuella godset var värda så pass mycket pengar. Dessutom skriver åklagaren i åtalet att männens åtgärder "kunde förväntas göra det svårare för ägaren att få tillbaka stöldgodset".

I andra hand yrkar åklagaren på att de båda männen ska dömas för varsitt fall av medhjälp till grovt häleri.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med de båda åtalade männen, ett beslagsprotokoll som ska beskriva vad som hittades vid den äldre mannens bostad samt fotografier av platsen och av katalysatorerna.

Den äldre mannen förnekar brott. Den yngre mannen vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons