Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drag i Hedemora motorstadion

Annons

Det var samling kring den gamla TT-nostalgin på Hedemora motorstadion i lördags. Äldre distingerade herrar med stora maskiner från en tid på Mc var något stort i Sverige och välden. Då satt Hedemora på världskartan under decennier och gör det faktiskt än idag om man ska tyda intresset för banracing.

Det är många som har att tacka den legendariska Mas-Harry Larsson som låg till grund för att Hedemora hamnade på världens Mc-karta. Hedemora är inte bara känt för TT-loppen under 30-, och 50-talet. Här har körts många SM, NM och VM-tävlingar i motocross, enduro, Mas-Natta i rally, isbana och Rally-cross som SMK Hedemora introducerade i landet 1971.

En av de mer långväga gästerna inom landet i lördags var Helge Hallin, Alingsås med sin Matchless G 50 årsmodell 1961 på 500 cc. Maskinen ör en pärla och har ett värde på 400 000 kronor. Det fanns en likadan maskin med i startfältet men i form av en replika. Helge Hallin ska ner till Tjeckien nästa vecka där han vann ett Grand Prix förra året.

Helge har också tagit hem den största bucklan i Slovakien och har inga planer på att lägga ner verksamheten trots att han är pensionär sedan flera år.

Varven på Hedemora-banan var ingen tävling men väl en uppvisning i stor förtjusning över Hedemora som motorstad, tunga motorljud och dofter av tvåtaktsmaskiner och tillsatser för att öka motorernas prestandan..

Mer läsning

Annons