Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsoffer häktades för egna brott

Annons

Den 26-årige mannen häktades sent på eftermiddagen av Falu tingsrätt. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot och misshandel i Hedemora den 3 juli. Då misstänks han ha hotat att döda en person i Hedemora.

Åklagaren påstod även att 26-åringen hotade en person i Långshyttan till livet den 25 juli. Hedemorabon misstänks även för en stöld i Långshyttan samma dag.

Dessutom häktades mannen som misstänkt för en grov misshandel i Hedemora den 28 februari.

När polisen på torsdagsmorgonen stoppat den stulna bilen med 26-åringen i bagageluckan greps tre män, en 25-åring från Borlänge, en 26-åring från Gustafs och en 23-årig man från Säter. Polisen kontrollerade allas identiteter och då kom det fram att 26-åringen från Hedemora var efterlyst för de grova brott som han nu blivit häktad för.

I går hölls fortsatta förhör med de misstänkta som sannolikt kommer att begäras häktade av en åklagare. Det kan alltså bli häktningsförhandlingar i helgen vid en jourdomstol.

Enligt polisen är de fyra anhållna kända för att röra sig i kriminella kretsar i Hedemora, Långshyttan, Säter och Borlänge.

Mer läsning

Annons