Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bronsmustaschen från Långshyttan

/
  • Vinnarmustasch. Daniel Palmberg från Långshyttan kom trea i Aftonbladets och Cancerfondens mustaschkampanj mot prostatacancer. Men mustasch bär han bara för den goda sakens skull. – Jag ser så larvig ut i mustasch, säger Daniel Palmberg
  • Charmör. Tom Selleck, Burt Reynolds och Clark Gable kan slänga sig i väggen. När det gäller ska det vara Daniel Palmberg.
  • Tillbaka till vardagen. Daniel Palmberg är sitt vanliga, slätrakade jag igen.
  • Underbart är kort. En månad med mustasch får räcka för Daniel Palmberg.
  • Föredrar kalt. Mustasch kan Daniel Palmberg ha för den goda sakens skull, men det är ingenting har bär frivilligt.
  • Rakning. Här åker tangorabatten bort.

Annons

Sedan den 3 maj har rakhyveln hemma hos Daniel Palmberg fått vila. Under maj månad har man kunnat följa utvecklingen av hans mustasch på Aftonbladets hemsida.

Ett tusental män har deltagit i tävlingen där svenska folket har kunnat rösta via sms på sin favoritmustasch. Varje röst kostar 5 kronor och Daniel Palmberg lyckades samla ihop röster för 12 000 kronor som går till forskning om prostatacancer.

Kändismustascherna tävlade i en klass för sig och där vann krögaren Stefano Catenacci. Slutresultatet för insamlingen beräknas bli omkring tre, fyra miljoner kronor.

- Det här är första gången jag haft organiserad hårväxt i ansiktet. Tur att det inte hette polisongkampanjen för då hade jag inte haft en suck, säger en slätkindad Daniel Palmberg.

Han ser tävlingen som en kul grej med en seriös botten.

- Min morfar dog i prostatacancer och det var därför jag ställde upp.

I onsdags var det final på krogen O'Learys på Söder i Stockholm. Palmberg och de andra vinnarna bjöds på mat och dryck. Konferencier var Henrik Schyffert som hade mustasch dagen till ära.

- Det var första gången jag har sett stand up live. Jag skrattade så jag fick kramp, berättar Daniel Palmberg som själv fick kliva upp på scen.

Dessutom fick han en rakapparat och en resecheck. På måndag sticker han och flickvännen till Cypern. Men mustaschen får inte följa med. På fredagen togs den väck och det var inte bara tangorabatten som tuktades.

- På lördag ska vi grilla med kompisar i trädgården. Innan dess måste jag klippa gräsmattan.

Mer läsning

Annons