Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekymmer blev succé

/
  • Improvisation. Vem behöver teater när man kan ha kul med musiklekar som Eva Ahlin ledde.  Foto: Anna-Maria Nordström 
  • En spindel. Efter musiklekar blev det picknick i det gröna för en del av barnen. – En spindel på Elsa, skrek någon upprört, och sedan tog det ett tag för tumultet att lägga sig.  Foto: Ulrika Hansson

Annons

Förväntansfulla barn som vill se teater, men inget teatersällskap. Hur löser man den ekvationen? Teatersällskapet som skulle spela på Klippan i Husby dök aldrig upp på grund av interna konflikter. Men arrangörerna bakom Husbyveckan var långt ifrån rådlösa.

- På 45 minuter hade vi fixat hit Eva Ahlin som jobbar på Musikskolan i Hedemora. Hon ryckte in och höll musiklekar och bildade en kör där alla barnen fick vara med. Det blev hellyckat, säger Anna-Maria Nordström som är aktiv i Dala Husby Nöje & Annat Bus.

En gratis teaterföreställning för barn, tack vare intäkter från förra årets sommarfester i Husby, var även inbokad för eftermiddagen. I stället lyckades Husbyarrangörerna få tag på en skicklig trollkarl, Mr Udd. Till trolleriföreställningen kom 120 barn plus föräldrar.

- Han var jättebra och fick med sig alla barnen, berättar Anna-Maria Nordström.

Så bekymren löste sig på bästa sätt.

- Egentligen blev det inte alls sämre. På det här viset fick barnen själva vara aktiva. Dessutom dök många av de barn som var här på förmiddagen även upp på eftermiddagen, eftersom det blev två olika föreställningar, konstaterar Anna-Maria Nordström.

Mer läsning

Annons