Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Auktion ska hjälpa handbollsklubben

/
  • Auktion för handbollen. Lars-Göran Hallström, ordförande i IFK Hedemora handboll har redan fått in en del prylar. – Suget efter att göra något för klubben är stort, säger han.  Foto: Staffan Alberts

Annons

IFK Hedemora handboll har skickat ut flygblad till kommunens invånare, där de uppmanas att städa ur sina förråd och garage på sådant de inte längre vill ha, eller saker de kan tänka sig skänka till klubben.

- Det börjar rulla in lite grejer. Hittills är det mest möbler, kläder och porslin, säger handbollsklubbens ordförande Lars-Göran Hallström. Insamlingen började i lördags och kommer pågå två veckor till.

Tanken är att spelarna ska hjälpa folk att städa ur sina förråd, och det som har något värde kommer man sälja på auktionen i Folkets park den fjärde augusti. Resten åker man till soptippen med.

- Det är en idé som legat ett tag. Förre ordföranden Hans Jansson ville ha en auktion, men då hade vi så pass många andra aktiviteter att det inte fanns något behov, säger Lars-Göran Hallström.

Tidigare har klubben fått in pengar genom att hjälpa Hedemora energi med att läsa av elmätare, men nu förtiden är sådana arbetsuppgifter datoriserade. Daldansen var en annan aktivitet klubben drog inte lite extra på, fast den ansågs vara lite för riskabelt.

Klubbens framtid hänger inte på auktionens utslag, men det är helt klart tufft att hitta tillräckligt med sponsring. De stora företagen i kommunen avsätter en viss summa som fördelas lganska jämnt mellan de stora idrotterna: hockey, fotboll, innebandy och handboll, berättar Hallström.

Sommarens stora händelse blir Olle Strömbergs Cup första helgen i augusti. 40 seniorlag från hela landet kommer hit.

- Idrott är bra reklam för kommunen. Stockholmarna brukar uppskatta att komma hit, vi har många fina anläggningar, säger Lars-Göran Hallström.

Mer läsning

Annons