Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återfallsförbrytare döms till fängelse för narkotikabrott och grov olovlig körning

En man från Hedemora kommun har dömts till fyra månaders fängelse för narkotikabrott och tre fall av grov olovlig körning.
De fyra brotten har begåtts i hemkommunen i höstas och mannen har dömts för liknande brott tidigare. Mannen har erkänt samtliga brott.

Annons

En man från Hedemora kommun har dömts till fyra månaders fängelse för narkotikabrott och tre fall av grov olovlig körning. Brotten begicks i hemkommunen i höstas.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Nytt initiativ ska stärka säkerheten i Hedemora: "Vi vill bidra till ett tryggare samhälle"

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 65-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun. I slutet av september i fjol befann sig mannen på en plats i Hedemora kommun och han hade då 22,4 gram amfetamin, som är narkotikaklassat, på sig. Mannen har erkänt innehavet, men har uppgett att den var för eget bruk.

Vid tre tillfällen, mellan slutet av september och mitten av oktober, körde mannen bil på tre platser i Hedemora kommun trots att han saknade körkort. Detta gäller bland annat på TT-banan och Sätervägen.

Mannen har erkänt samtliga brott. Han har uppgett att han brukar köra bil, trots att han inte har körkort, och att poliserna kände igen honom.

Falu tingsrätt anser att mannens erkännande och den övriga utredningen gör att det står klart att mannen begått brotten. Tingsrätten påpekar även att mannen sedan tidigare har dömts för liknande brottslighet och att ingen annan påföljd än fängelse är aktuell.

Falu tingsrätt dömer mannen till fyra månaders fängelse för ett fall av narkotikabrott och tre fall av grov olovlig körning. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt stå för 1 500 kronor av kostnaderna för sin försvarare.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons