Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arga bilister ger gensvar

/

Annons

En av de bilister som kände sig träffade av torsdagens artikel var Ragnhild Carlestål från Hedemora.

- Vad kommunen har gjort är som att först anlägga ett bostadsområde och sedan vänta med att bygga gångvägarna till långt senare när man sett vart folket väljer att gå. Det finns helt enkelt ingen bra lösning idag för oss bilister när vi ska hämta tågresenärer, säger Ragnhild Carlestål.

Ragnhild har ringt runt till åtta-nio vänner och alla är överens om att det måste till en förändring. Enligt Ragnhild är det snarare lag än undantag att folk kör in på bussområdet.

- Den lilla parkeringsplatsen vid stationshuset är ofta full och vad gör man då om man måste vänta på ett försenat tåg, ibland kommer det dessutom varutransporter och blockerar enda filen, berättar Ragnhild Carlestål.

Ragnhild har stor erfarenhet i frågan då hon skjutsat pendlande familjemedlemmar till och från tåget under de senaste tio åren och hon föreslår att en eller två filer byggs närmast spåret för bilister, bussarna menar hon kan klara sig ändå med en ändrad planering av busskurerna på området.

Mest chockad är Ragnhild över kommunens inställning i frågan. När hon ringde upp på torsdagen och förklarade dilemmat fick hon ett oväntat svar.

- De tyckte att jag om det var fullt på parkeringen skulle parkera på vägen, men det är ju varken lagligt eller lämpligt ur ett säkerhetsperspektiv, menar Ragnhild Carlestål.

Hon hoppas och manar på kommunen att snarast tillsätta en arbetsgrupp som jobbar med den här frågan för att få fram en snabb lösning, för bilisternas och busschaufförernas bästa.

- Idag är busschaufförerna minst lika farliga när de ilskna svänger snabbt och nära förbi oss bilister på planen.

"Lösningen i Hedemora är naturligtvis att personbilar som lämnar och hämtar passagerare skall kunna köra in till stationen på planen vid spåren och då få en egen fil. Utrymmet räcker mer än väl till för bussarna även om de får färre filer."

"Ofta är parkeringen vid stationshuset full, vad gör man då?"

"Eftersom alla eller åtminstone de flesta kör in på området är det uppenbart att något inte stämmer med planeringen. Det är dags att kommunen tar tag i problemet!"

"Jag ringde till kommunen och bemötandet var trött och arrogant, inget som helst intresse fanns att vilja lösa problemet."

"Det är inte rätt att några få ska få betala 1000 kronor för något som i princip alla gör."

"Enligt mitt förmenande så är det bussarna som inte borde finnas där."

"Redan tidigt på morgonen är alla de få parkeringsplatser som finns fyllda. För några år sedan blev det diskuterat från politiskt håll att det skulle ordnas med bättre parkeringsmöjligheter men inget har hänt!"

Mer läsning

Annons