Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hätsk strid på nätet

Annons

Väsman Invests dotterbolag Tratech i Östansbo för en strid på nätet med en tidigare konsult som kastats ut. På den nya hemsidan www.tratech.nu informerar Väsman sina Tratechkunder:

"De ingår inte längre i vår organisation. Vilket betyder att de inte har rätt att göra några affärer i vårt företags namn eller använda TRATECH som referens i någon form. Vår hemsida, http//www.tratech.nu är under bearbetning med nya förbättringar. Den nya epost adressen som skall användas är info@tratech.nu", skriver Väsman Invests/Tratechs vd Kjell Nyquist.

På hemsidan www.tratech.se ligger de namngivna personernas protestbrev från den 27 september i fjol utlagt i sin helhet med namn och allt samt ett angrepp som heter duga på Väsman Invest och på Lars Fors som tidigare var vd.

När delar av personalen hoppade av i fjol så rekonstruerades verksamheten med ny personal.

Verksamheten har funnits i olika skepnader sedan 1980. De utpekade följde med från en tidigare konkurs i Transmissionsteknik Sweden AB i Fagersta.

Efter rekonstruktionen blev verksamheten Tratech AB som är ett helägt dotterbolag till Väsman Invest AB och är lokaliserat i Ludvika och Kista.

Det är uppgifter som säger att Tratechs nuvarande personal säger till alla gamla kunder som frågar efter den gamla personalen;

"De fick sparken allihop på grund av oegentligheter".

Det kör som hämnd mot detta ut sitt uppsägningsbrev på hemsidan berättar intressenter bakom tratech.se.

Kjell Nyqvist berättar att samma brev låg utlagt på .se-sidan tidigare men då lyckades Väsman Invest med att få det borttaget.

- Jag tycker att de slår mot dem själva, säger Nyqvist.

Att Väsman saknar kontrollen över tratech.se beror på en händelsekedja långt tillbaka i tiden då verksamheten startades och konsulten organiserade upp verksamheten och registrerade hemsidan.

- Tyvärr så fick vi inte med oss hemsidan när de slutade hos oss. Vi har bedömt att det skulle bli för kostsamt att köra detta via domstol, säger Nyqvist.

Om Tratech i Östansbo förlorat affärer på att kunder vänt sig till .se-mejlsidan kan Nyqvist inte bedöma.

- Det här är en tråkig historia och vi har valt att sluta bli upprörda över det här. De vill väl jävlas. Men vi jobbar på och omsättningen stiger nu månad för månad, säger Kjell Nyqvist.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons