Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästkul hela dagen

Annons

Varje arbetsvecka tar Rättviks ridklubb emot cirka 150 ridskoleelever under eftermiddagar och kvällar. Under dagtid huserar lika många hästgymnasieelever i ridklubbens lokaler.

Under påsklovet får hästarna vila mer än vanligt. Men verksamheten fortsätter med dagliga påsklovsaktiviteter.

- Vi riktar in oss på saker som föreläsningar med teori och exempelvis tömkörning, longering (styra hästen med långa tömmar från marken), löshoppning och ilastning av hästar i hästtransporter. Det ingår också i ridelevernas ordinarie utbildning. Vi erbjuder även uteritter och skogspromenader. Då får man ta kontakt med oss och boka tid. Det är tillgängligt för såväl turister som våra ordinarie elever, säger Anna.

Under tisdagen arrangerades dressyr- och hopptävling i klubbens ridhus. Många påsklovslediga deltog med sina egna hästar.

- I stallet har vi 18 egna hästar och fem av gymnasieskolans hästar, totalt 23 stycken. Vi är två anställda som ansvarar för all verksamhet. Klubben har 150 medlemmar från fyra år upp till pensionärsåldern, säger Anna.

Klubben har ett fullspäckat schema och en väl fungerande verksamheten.

- Men vi önskar att vi hade mer pengar för att investera i allt det vi vill. Närmast på önskelistan står en upprustning av ridhuset. Vi önskar oss en cafeteria med gemensanhetsutrymmen i lokalen, det finns redan ett förberett utrymme för det, säger Anna.

Förutom den sedvanliga verksamheten planerar klubben ett sommarridläger under veckorna 27 till och med vecka 31.

I höst väntar en större tävling i gymnasieskolans nya körhus.

- Vi har ett väl fungerande samarbete med gymnasieskolan. Det är mycket bra att vi kan nyttja deras fina körhus under större evenemang, då vårt ridhus inte räcker till, säger ridskolechef Anna Spångmyr.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons