Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästar och get vanvårdade

Annons

Polisen tog i fredags förmiddag hand om två hästar och en get som av allt att döma inte varit ute ur stallet på flera veckor. De har stått i flera decimeter gödsel. Tisdagen den 21 november fick miljö- och hälso-skyddskontoret en anmälan om att hästarna på en gård i Mickelvål inte varit ute i hagen sedan slutet på november.

Dagen efter åkte personal från miljökontoret tillsammans med länsveterinär Olle Rydell till den aktuella gården för en oanmäld inspektion. Ägaren var inte hemma. Det fanns inga spår i hästhagen eller ute på gården, Rydell och inspektören konstaterade att hästarna inte varit ute på länge, kanske inte på flera veckor.

I torsdags gjorde miljökontoret ett besök på gården, tillsammans med polis. Ägaren var inte hemma den här gången heller. Hästarna stod i flera decimeter gödsel i sina boxar. De hade inget rent strö i boxarna och de saknade vatten och hö.

- Hästarna var mycket smutsiga med delvis gödselpansar på bakbenen, skriver miljökontoret i sin rapport från gården.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutade i torsdags att de två hästarna men också en get skulle omhändertas, något som polisen gjorde i fredags. Var mannen själv befann sig visste inte polisen.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons