Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästar drogas när Stones ger konsert

Annons

Den 14 juli ska Rolling Stones ge en konsert i Belgrad. Framträdandet sker på stadens galoppbana, bara några meter från stallbacken. Planerna på att proppa hästarna fulla med lugnande medel upprör många Belgradbor.

Mer än 100|000 människor väntas komma till Hippodromen i Belgrad, den plats i den serbiska huvudstaden som kan ta emot flest besökare.

Djurskyddsföreningen Orca protesterar. Konserten kommer att vara mycket skadlig för djuren, och att ge dem lugnande medicin löser inga problem, anser organisationen.

Att flytta hästarna någon annanstans är inte något alternativ, anser han.

Det medel man tänker använda är diazepam. Det saluförs i Serbien under namnet Bensedin och var en storsäljare under Natos flyganfall i 78 dagar 1999, när merparten av de vuxna invånarna i Belgrad gick på lugnande medel.

Orca säger att om man inte lyckas övertala arrangörerna att flytta konserten tänker man vända sig direkt till Rolling Stones och be gruppen ingripa.

Rolling Stones har aldrig uppträtt i Serbien. En konsert 2003 ställdes in efter mordet på premiärminister Zoran Djindjic och ett nytt försök 2006 blev inte heller av, eftersom gitarristen Keith Richards hade råkat ut för en olycka.

TT

Mer läsning

Annons