Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Harmoni i knoppen och kroppen

Annons

Jag kunde ha gjort det mycket bättre! Så låter det ofta efter idrottsprestationer eller när man lämnar in tentan på det kapitlet i matten som man studerat en hel termin. Jag har sagt så och kommer antagligen att säga så fler gånger i mitt liv.

Det är mänskligt att vilja förbättra saker. Men tänk så mycket bättre det skulle kännas om man var nöjda med sin prestation eller med resultatet på tentan! Tänk vad härligt om alla kunde säga:

- Jag gjorde mitt bästa och jag är nöjd med det!

De som är nöjda är glada och har tillräckligt med harmoni i kroppen och knoppen för att kunna ta till sig det positiva. Den som är nöjd går inte och grubblar över resultat och händelser efteråt utan de ser framåt!

Man märker även vilka som är nöjda. Det syns på samma sätt som på en som trivs med sig själv. De som är nöjda blir säkrare i sig själva och har lättare att vara nöjda nästa gång. Det kan vara dåligt att vara för självsäker. Omgivningen kan tycka att man är skrytig och överdrivet egenkär. Det bästa är om man kan hitta en bra balans mellan självsäkerheten och osäkerheten.

Men till dem som ibland känner sig nere, skulle jag vilja säga:

Du är bra som du är! Var nöjd!

MOA YLVÉN

Mer läsning

Annons