Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig blandning i Gagnefs kyrka

Annons

Anders Soldh har engagerat musiker med bakgrund inom folk-, jazz- och klassisk musik i sin orkester. Bland stråkarna fanns både spelmän och klassiskt skolade musiker, och i blåset och kompet jazzmusiker. Detta i kombination med Rättviks kyrkokör och Evert Sandin samt många duktiga solister - bland annat på säckpipa - borgade för en konsert som inte bara höll hög kvalitet, utan dessutom bjöd på ett variationsrikt och delvis udda program.

Anders Soldh, som bland annat är ansvarig för Djuråsskolans musiklinje, hade själv arrangerat de allra flesta styckena. Evert Sandin medverkade med två egna stycken: Täopa (tillsammans) och titelstycket Julefrid.

Bland flera duktiga solister märktes Nilla Pierrou, på violin, Stefan Ekedahl på säckpipa och Bertil Spåman på sopransaxofon.

Anders Soldh, som tillbringat många år i Frankrike där han bland annat samarbetat med den välkände kompositören Michel Legrand, passade även på att berömma de många duktiga Dalamusikerna. För två år sedan återvände han från Frankrike till Dalarna.

- Det var fantastiskt att komma tillbaka. Och jag förvånades faktiskt över hur många otroligt duktiga och kvalitetsmedvetna musiker det finns här. Jag hade kanske glömt bort det under mina år utomlands, säger Anders Soldh.

Mer läsning

Annons