Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård PLO-kritik mot al-Jazira

Annons

PLO:s generalsekreterare anklagar arabiskspråkiga al-Jazira för att ta parti för Hamas.

Tv-kanalen påstås vara "medbrottsling" till Hamas, som besegrat PLO-anknutna al-Fatah i Gazaremsan.

Yassir Abid Rabbo, generalsekreterare i verkställande utskottet i Palestinska befrielseorganisationen, framförde på söndagen anklagelsen i palestinsk radio.

Kanalen "har blivit ett språkrör för dessa milismän och har tigit om deras brott", hävdade Rabbo.

Han är nära allierad med den palestinske presidenten Mahmud Abbas, som också leder paraplyorganisationen PLO:s största medlemsrörelse al-Fatah.

Rabbo anklagade den Qatar-baserade satellitkanalen för att "uppmuntra kuppmakarnas brott genom att rapportera om dessa extrema terrorister utan att rapportera om deras brott".

Han sade att den internationella tv-kanalen har rapporterat utförligt om "enstaka handlingar" som al-Fatah-män begått mot Hamas på Västbanken, men bara gett marginell täckning av "de fruktansvärda brott som begåtts i Gazaremsan".

Hamas drev ut al-Fatah från Gazaremsan i fredags efter en veckas våldsamma strider där al-Fatah-trogna misshandlades till döds på gatorna och kastades ut från höghus. Därpå inledde al-Fatah vedergällningar mot Hamas på Västbanken. Organisationer med koppling till Hamas har bränts och vandaliserats och Hamasfolk gripits av al-Fatah.

TT

Mer läsning

Annons