Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård dom för par

Annons

Solidariskt ska också de två nu dömda Malungsborna betala ett skadestånd på cirka 77000 kronor till flera målsäganden. Största skadestånden, på sammanlagt 62000 kronor, går till den 42-åriga kvinnans förre sambo och dennes son.

Den 42-årige Malungsbon hade tidigare skyddstillsyn som i och med den nya domen undanröjdes. I den nya domen på åtta månaders fängelse ingår även den tidigare brottslighet han dömts för och som ledde till skyddstillsyn.

De brott som den 42-åriga kvinnan åtalades för och som hon nu också har fällts för skedde under 2004 från maj till slutet av det året. Det handlade om upprepade olaga hot, och i de flesta fall mot en tidigare sambo. Under rättegången vid Mora tingsrätt förnekade den 42-åriga kvinnan det mesta som lades henne till last men tingsrätten har i stort sett gått helt på åklagare Olle Sohlbergs yrkanden och fällde den 42-åriga kvinnan på alla åtalspunkter.

Den 42-årige Malungsbon som nu dömdes till åtta månaders fängelse begick sina brott under januari förra året då han gjorde sig skyldig till misshandel och övergrepp i rättsak. Men han var också åtalad för olaga hot året innan.

Även han förnekade gärningarna. Men Mora tingsrätt hade samma uppfattning som åklagaren och fann det ställt utom allt tvivel att de båda Malungsborna gjort sig skyldiga till de brott som de nu dömdes för.

I kvinnans fall ansåg tingsrätten att hon var i behov av rättspsykiatrisk vård.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons