Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård artistsatsning på Morhagen

Annons

4 juni startar artistparaden med ett besök av en svensk jazzlegend, violinisten Gunnar Lidberg som kommer tillsammans med Inger Hägglunds trio från Borlänge.

11 juni är det läge för ett eller annat skratt när Lennie Norman kommer och tar hand om publiken på sitt eget sätt.

Vid det här laget har han en stor och trogen publik i pappa Charlies hembygd.

En annan artist med "normananknytning" är veteranen Lasse Lönndahl som kommer 9 juli.

Under några säsonger var han med i Charlie Norman Show och fortfarande minns man deras framträdande vid NTO:s folkfest på Gammelgården startåret 1959.

Den yngste i sommarens artistparad är Magnus Rabenius, skånsk idrottslärare och Sunnansjöbo som går från klarhet till klarhet med sina egna visor. 16 juli får han chansen att visa upp sig på sin hemmaplan.

23 juli kommer Enköpings främste ambassadör i artistvärlden Totte Wallin, välkänd radioröst för den som väljer att starta söndagsmorgonen framför radions Telespånarna.

30 juli får publiken chansen att möta paret Titti Sjöblom - den riktiga Lill-Babs - och hennes Ehrling Eliasson. Paret gjorde stor succé vid sitt framträdande i Cassels för ett år sedan.

Ännu en önskerepris blir det 20 augusti när Claes Jansson och Kjell Öhman intar fäbodvallen vid Morhagen. Claes var nyligen på besök i Ludvika och gjorde succé med Ludvika Storband. Tidigare har paret Janson-Öhman gästat Ludvika och Grängesberg med program om såväl Cornelis Vreeswijk och Nat King Cole. En höjdarkväll kan garanteras.

27 augusti är det final för sommaren programserie.

Den här gången är dragplåstret Anders Wijdmark från Uppsala, en jazzpianist och doldis som, tillsammans med sin far Hans, skrivit en av Claes Jansons stora succéer, Har du kvar din röda cykel.

Han är själv en mycket fin sångare som bland annat sam- arbetat med Helen Sjöholm, Louise Hoffsten och Rebecka Törnqvist.

Förutom den imponerande raden av soloartister har man också laddat för ett antal danskvällar med Tommy Lindgren och Håkan "Han" Jansson.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons