Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här vill Hushagen bygga nytt

Annons

Den stora industribyggnaden totalförstördes i en brand i början av november. Många företag och även föreningslivet drabbades.

Det kommunala fastighetsbolaget Hushagen som ägde byggnaden har nu kommit fram till att en ny, modern, industribyggnad bör uppföras på samma plats. Tankar har annars funnits på att ett annat läge kan vara bättre, med tanke på omgivningen.

-Vi planerar för en återuppbyggnad, säger Kenneth Nilsson som nu väntar på besked från kommunen om det är möjligt att få bygglov eller inte.

- Vi vill testa det och se om vi får.

Om det skulle bli ett negativt förhandsbesked så finns parallellt andra planer. Men bedömningen från Hushagens sida är att ett nybygge på brandplatsen är det mest ekonomiskt fördelaktiga.

-Vi har en platta. Den går inte att använda rakt av, men den finns där.

Om kommunen säger nej måste Hushagen göra något åt platsen där den nedbrunna industribyggnaden stod. Samtidigt fortsätter diskussionerna med försäkringsbolaget.

-Reglering har inte skett fullt ut. Beskedet i en sådan här fråga, om vi får bygga här, kan också påverka det. Vi ska hålla ett avstämningsmöte snart, säger Kenneth Nilsson.

Att bara ta emot ersättningen och stoppa in pengarna i bolagets kassa är inte aktuellt:

-Vi är ett bolag som ska bygga. Varför ska vi börja stanna? Det känns inte rätt.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons