Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska prinsparet bo

/

Efter giftermålet ska prins Carl Philip och Sofia Hellqvist bo på Djurgården i Stockholm.
Villa Solbacken blir deras hem.

Annons

Alltså samma villa som under många år var prins Bertils och prinsessan Lilians bostad.

Prins Bertil avled 1997 och prinsessan Lilian 2013.

Enligt skvallerpressen var det parets vilja att prins Carl Philip, gudson till prins Bertil, skulle överta Villa Solbacken och så skedde också via testamentet.

Villan byggdes i funkisstil 1930 och är belägen på södra Djurgården, norr om Djurgårdsbrunnskanalen.

Från 1949 ägdes fastigheten med cirka 250 kvadratmeter byggyta av prins Bertil. Nu kommer villan att genomgå en total renovering.

Och enligt Aftonbladet är det ett arbete som drar ut på tiden.

– De kommer inte att flytta in under 2015, säger Jan Lindman, hovets överintendent och kontaktperson för renoveringen till Aftonbladet.

Jan Lindman säger vidare till Aftonbladet att det inte finns någon tidsplan för när renoveringen kan börja.

I den exklusiva intervjun med DT som prins Carl Philip och Sofia Hellqvist gav i höstas, berättade de också om betydelsen av en annan bostad:

– Landstället i Trosa som är vårt andningshål, som vi värdesätter enormt mycket. Ibland känns det som det enda ställe i världen där vi får bara vara vi. Vi klipper gräset, spikar upp saker, går långa promenader och gosar med vår borderterrier Siri.

Paret bodde den första tiden som sambos i Carl-Philips lägenhet på Slottsbacken vid kungliga slottet. 2011 flyttade de till Sjötullsbacken på Blockhusudden på Djurgården. Sommaren 2013 flyttade de till en annan lägenhet i samma fastighet.

Sjötullsbacken ägs och hyrs ut av Kungliga Djurgårdens Förvaltning, i dagligt tal Djurgårdsförvaltningen, hovets organisation för att förvalta den enskilda kungliga dispositionsrätten av Kungliga Djurgården.

Kontrasten mellan "stad och land" är naturligtvis något som fascinerat medier och allmänhet. Sofia Hellqvist är uppvuxen i lilla Älvdalen, närmare bestämt i Kåtilla, medan prins Carl Philip tillbringat sina första år i Drottningholms slott.

Icke desto mindre har de i intervjuer framhållit likheter i hur de växt upp, åtminstone vad gäller närheten till naturen.

Prinsen har dessutom en lantmästarexamen vid Sveriges lantbruksuniversitet, efter sina studier i skånska Alnarp.

Annons