Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har satt upp gardiner 108 gånger

Annons

Verksamheten i Säters kommun med hemfixare blir kvar. Det beslöt Säters gemensamma nämnd för vård och omsorgs vid onsdagens möte.

Därmed kommer "Fixar" Lena Hjort att fortsätta att på 75 procent stödja äldre som vill ha hjälp med saker som ligger utanför hemtjänstens arbetsuppgifter. Lena hjälper både ålders-och förtidspensionärer.

Tjänsten inrättades för att förebygga fallskador.

I en rapport som gäller perioden den 1 mars till 31 augusti framgår att Lena haft 179 uppdrag i sin roll som hemfixare, samt dessutom vid en del tillfällen hjälpt hemtjänsten.

Uppsättning av gardiner är ett exempel på uppgift som kan vara farligt för äldre och strykning och uppsättning av gardiner är också det som Lena anlitats mest för, 108 gånger. Rengöring av taklampor, byte av glödlampor, avfrostning av kyl och frys, städning av överskåp och garderobsstädning, bära upp eller ner saker i källare är saker som Lena fått stå till tjänst med.

Hjälpen från "Fixar"-Lena är avgiftsfri, men eventuellt material bekostas och tillhandahålls av den som får hjälp.

Arbetsuppgifter som inte ingår i hennes uppgifter är trädgårdsarbete, snöskottning, fönsterputsning, samt uppgifter som kräver yrkeskunniga hantverkare.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons