Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här planeras en satsning för 15 miljoner kronor

Annons

Med den utveckling som skett i Grönklitt åren har anläggningen "nått taket" på flera håll när det gäller att ta emot fler gäster.

- Vårt verksamhetsår börjar i september och vintersäsongen sträcker sig till april månads utgång. Under alla år hittills har Grönklitt stått på minus i april. Nu kan vi inte längre förlita oss på att sommarsäsongen ska rätta till siffrorna.

- En viktig verksamhet som vi tidigare inte kunnat vara med om, är alla de konferenser i september-november. Vi har haft för små lokaler och tvingats säga nej till många större grupper som önskat komma hit. Kan vi slå oss in i den verksamheten, kan vi också gå ur vinterverksamheten med ett ekonomiskt plus, förklarar Mikael.

Förutom konferenslokalerna ska sportcentret inrymma bland annat reception, kiosk, aktivitetslokaler, skidshop/uthyrning, toaletter och omklädningsrum i det nedre planet. I det övre ska en stor lokal bli hamburgeri under vintern och en lunchrestaurang på sommaren.

- Då kan vi också ha after ski och andra arrangemang i den lokalen, säger Janne Zettergren.

Kostnaden för byggnaden beräknas till 15 miljoner kronor.

- Men ännu så länge ska det här ses som ett förslag från bolagets ledningsgrupp. Nästa steg blir att styrelsen och politikerna ska säga sitt. Blir det klartecken får vi göra mer exakta kostnadsberäkningar och utreda finansieringen, säger Mikael Ahlerup.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons