Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du ta liften i Dalarna

Annons

Hundfjället, Tandådalen, Lindvallen

Sälenfjällen

www.skistar.com/salen

I Sälens fjällvärld finns mycket att göra för de flesta. Lindvallen lämpar sig mer för familjeåkning med snällare backar, medan Hundfjället och Tandådalen passar för de som gillar brantare nedfarter.

Det finns många olika boendeformer att välja mellan, antingen kan man bo nära backarna, där man kan ta på sig skidorna utanför dörren och åka rakt ut i pisten. Man kan också bo lite längre bort, med några minuters bilfärd till backarna.

Det finns många olika skidkurser, för såväl vuxna som barn och nybörjare som för duktiga åkare som vill bli ännu bättre, och snowboardkurser.

Har man ingen utrustning, eller orkar bara inte ta med sig, kan man hyra allt på plats. Man kan även förhandsboka på Internet. Man kan hyra utrustning endast för en åksort, eller multihyra, vilket innebär att man hyr utrustning för många olika åksorter, exempelvis carving, slalom och snowboard.

Det finns mycket att göra på Sälens anläggningar efter att pisterna stängt. Det finns restauranger, pooler och afterski. I Tandådalen finns ungdomsaktiviteten Only Teenagers, där fjällvärdarna hittar på något gratis och kul för ungdomar varje kväll. Det kan vara skoteråkning, klätteräventyr, eller snowboardåkning till musik.

Ett tips till dem som vill pröva på alla anläggningar i hela Sälen är att köpa ett fjällkort, som ger tillträde till Tandådalen, Hundfjället, Lindvallen och Högfjället. Vill man hellre hålla sig på ett ställe kan man köpa anläggningskort, som ger tillträde till antingen Tandådalen-Hundfjället, eller Lindvallen-Högfjället. Korten ger också gratis bussfärder mellan anläggningarna.

Från den 15/11-1/5 gäller snögarantin i hela Sälens fjällvärld. Garantin innebär att minst 15 pister är öppna.

Mer läsning

Annons