Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har inte råd att avstå

Annons

Svar till Lars T Oscarsson, den 31 maj.

I en insändare skriver Lars T Oscarsson att vi i Sverige inte längre har råd att ta emot människor enbart på grund av deras dåliga sociala villkor: "Inte ens sådana som tagit sig hit, utnyttjat vårt rättssystem, hållit sig undan och under tiden råkat ut för sjukdom".

För det första låter det, förstås, cyniskt om man tänker på de apatiska barnen. För det andra behöver vi ett stort tillskott av människor i Sverige med tanke på att vår åldrande befolkning annars riskerar invånarantalet krympa vilket skulle göra oss både fattigare och obetydligare som land. Vi har inte råd att avstå från att ta emot folk som behöver hjälp.

Inte utan

resursskolan

Jag är mamma till Martin 16 år som är elev på resursskolan i Borlänge. Han är den enda eleven som har varit med sedan skolan startade 1996. Då hette det utvecklingsklass.

Jag reagerade stark när jag läste i tidningen om föräldrarna som kritiserade skolan.

Hade Martin gått i vanlig klass hade han inte uppnått målen att läsa skriva och räkna på det sätt som han gör i dag. Jag är oerhört tacksam mot skolan och den kompetenta personalen som gör ett jättebra arbete.

Martin är stolt över att ha gått i resursskola i nio år. I höst fortsätter han sina studier på Ljungbergsgymnasiet, något som kanske inte varit möjligt utan resursskolan och dess underbara personal.

Vi passar samtidigt på att tacka för nio underbara år i resursskolan.

JONAS BRUNZELL

Mer läsning

Annons