Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här gick det undan

Annons

Extra motorer och hundratals hästkrafter gick på högvarv när förarna satte gasen i botten på en 201 meterssträcka. Deltagarna kunde välja mellan klasserna bil, mc, moped och snöskoter. Men bara en herre nappade på snö-skoterklassen som var ny för i år.

- Det är mest på kul, uppvisning och lite som en lekstuga. Jag satte på hjul på skotern och bara körde, säger Peter Kättström som körde en Ski-doo Summit -700.

Lars-Erik Brodin (Broddas) gasade på ordentligt med sin T23:a Hotrod. En av hans motståndare hette Anchi Dely-Logren och hon körde en Chevrolet Chevelle med 600 hästar i motorn. Hon har varit med sedan streetrace-starten år 2 000, men alltid som ensam tjej.

- Jag har sysslat med det här i många år och det är aldrig någon tjej som är med. Det är lite synd, det här är kul, säger Anchi Dely-Logren.

Bakom Faluns streetrace som körs två gånger om året står Coppermine Cruisers. Mikael Lindholm som tidigare varit en av de ansvariga höll sig i år till att vara stegledare.

- Det är bra att kommunen, polisen och Vägverket ställer upp på ett sådant här arrangemang, så slipper folk köra olagligt ute på stan, säger Mikael Lindholm.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons