Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här fick domar´n mycket skäll

Annons

- Nu har vi nog nått taket för hur många hundar vi kan ta emot i den här lokalen, säger Ulla Andersson som är sekreterare i arrangerande Malungs kennelklubb.

Liksom ifjol hölls utställningen i Fyndlagrets före detta lokaler i Andriahuset men som nu börjar att bli i minsta laget.

- Om den här lokalen finns kvar även nästa år så måste vi nog se om vi även kan utöka med ytterligare någon angränsande lokal här i huset, säger Ulla som också menar att antalet domare måste utökas.

- Nu har vi tre domare som var och en får ett 90-tal hundar att bedöma och det är i mesta laget, säger hon.

Nina Karlsdotter, Eva Jönsson och Cindy Pettersson, hemmhörande i Stockholm, Uppsala och Västerås, var tävlingens mycket meriterade domare och Ulla menar att det är en starkt bidragande orsak till att så många lockas till vinterutställningen i Malung.

- 268 hundar är anmälda. De flesta naturligtvis kommer från Dalarna och Värmland men vi har även anmälda hundar från både Stockholm och Göteborg, säger Ulla.

Inför årets utställning har kennelklubben även anordnat utställningsträningar vid två tillfällen för de som är nya i utställningssammanhang.

- Många har ingen tidigare erfarenhet av utställningar och har verkligen uppskattat nybörjarkursen. Vi har haft ett 40-tal deltagare vid de två kurstillfällena, berättar Ulla som även själv tävlade med sin golden retriver i veteranklassen.

Valpklassen var den enda som hann slutföras så länge tidningen fanns på plats och där gick segern till en Basset hound som till vardags går under namnet Axel.

- Det är hans första utställning, sade den överlycklige ägarinnan, Rose-Marie Eriksson från Borlänge sedan de två fått ta emot den rosa vinnarrosetten.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons