Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här fanns något för alla

Annons

-Vi erbjuder ett traditionellt midsommarfirande där även barnen ska ha något att göra. Vi vill försöka göra något för hela familjen, förklarar KG Johansson som är ansvarig för arrangemanget tillsammans med Inger Ekstrand.

- Här är det alltid sol och många har vant sig att åka till Lilltorpet, det har blivit en tradition.

För barnen fanns det hoppborg, griståg, mångkamp, chokladhjul och mycket annat. Barnens favorit var nog ändå föreställningen med Filiokus Fredrik där de satt trollbundna framför scenen. Han bjöd på såväl trollerier som en uppvisning i buktaleri.

Sedan blev det traditionell majstångsresning med dans och lekar. Lekledare under kvällen var Lena Bergs. För musiken stod Bertil Larsson och Mats Hedvall.

Under kvällen fanns det även kiosk, lotterier och servering.

I år fyller anläggningen 75 år och det kommer att firas med en kalaskonsert den 24 augusti. Det är Afro-Dite med Blossom, Gladys och Kayo, samt LetÕs dancestjärnan och Bolibompafavoriten Viktor som kommer att medverka i kalaskonserten. Publiken kommer att bjudas på en lekfull och svängig kalaskonsert med musik ur vår svenska barnviseskatt. Senare på kvällen blir det även dans.

Under förutsättning att det konstverk, som kommer från Folkparkerna centralt, hinner färdigställas hoppas man även kunna inviga detta under dagen. Konstverket är i form av en lek-skulptur som barnen ska kunna leka på.

Årets midsommarfirande vid Lilltorpet visade att det är många som efterfrågar ett nyktert midsommarfirande.

KÄLLA: WWW.LILLTORPET.SE GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons