Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här fann polisen kroppen

Annons

Det var fredagen den 17 november som en man hittades död i Gavleåns mynning mellan Teudden och Briggen Gerdavarvet i Gävle.

Polisen hittade inga handlingar som kunde användas för att fastställa mannens identitet.

Kroppen obducerades senare i Uppsala och rättsläkaren uppskattade mannens ålder till mellan 30 och 40 år, med tillägget att han kunde ha varit något yngre än 30 år när han dog. Det kunde heller inte uteslutas att mannen var äldre än 40 år.

Enligt undersökningen var kroppen mycket uppsvälld och mumifierad. Rättsläkaren uppskattade mannens längd till cirka 170 centimeter och att han vägde omkring 80 kilo.

Kroppen hade, enligt rättsläkaren, legat i något vattendrag i två års tid eller längre.

Skostorleken var 43 och mannen hade en blå långärmad tröja, blå shorts och strumpor.

Vid högra kindens okben hade mannen en tre centimeter lång titanplatta som hade opererats in av läkare. Något som kunde tyda på att mannen längre tillbaka hade blivit utsatt för våld mot ansiktet.

Runt höger knä hade mannen ett stödbandage.

Det var sedan tidningen Gefle Dagblad i går berättat att polisen vädjade till allmänheten om tips som en person kontaktade polisen i Gävle.

Tipsaren, som bad att få vara anonym, lämnade uppgifter om att 28-årige Joe Niyomwat från Falun hade blivit dumpad i ett vattendrag i Gävle efter att han mördats strax före klockan nio på söndagsmorgonen den 28 mars 2004 i mc-gänget X-teams lokal i Hosjö utanför Falun.

-Jag vet att det hittats en person i Gävle och att det är den de försöker identifiera. Man söker i landet bland försvunna personer för att se om någon passar. Vi vet ännu inget om det skulle vara den försvunne från Hosjöärendet.

-Om det är 28-åringen från Falun är det inget som ändrar något för vår del. Ärendet är avslutat och folk är dömda för länge sedan. Men för de anhöriga skulle det ha betydelse att få veta och få ett avslut, säger kommissarie Bo Persson vid polisen i Dalarna.

Nu fortsätter Rikskriminalpolisens experter med att jämföra fynd från mordplatsen i klubblokalen i Hosjö med analyserna från de prover som finns på kroppen som hittades i vattnet i Gävle.

Tv-programet Efterlyst i TV3 kommer att ta upp fallet i kommande sändning.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons