Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Sals nya vd

Annons

Från ägarhåll tror man mycket på Helenas möjligheter att utveckla företaget, inte minst genom att hon kommer att finnas på plats i Vansbro till skillnad från dagens vd som haft sin bas i Stockholm.

-Vi är verkligen glada över att ha fått detta tillskott till företaget och tror att Helena kommer att utveckla företaget i nya riktningar genom sin breda kunskap inom marknadsföring och med sin långa erfarenhet från stålindustrin, säger Dan Nyström, styrelseledamot i Sals AB.

Helena, som tidigare arbetat inom både Ovako steel och Tibnor, kommer nu närmast från Moraföretaget Alo Teknik AB. Där tillverkas maskiner för tillverkning av sågklingor och där har hon varit teknisk säljare.

-Att bli vd vid Sals känns som en kul utmaning. Det är ett välskött företag där ägarna är beredda att satsa för att vi ska kunna utvecklas, säger Helena Weslien.

Den egna huvudprodukten är hyllsystem med väggskenor och konsoler i metall. Men i dag står legotillverkning åt andra företag för omkring 60 procent av omsättningen, där Monark är en av de största kunderna.

-Jag hoppas att vi ska kunna satsa mer på egna produkter och det behöver inte alls vara inom samma område som tidigare, säger Helena utan att närmare vilja gå in på vilken typ av produkter det kan röra sig om.

Innebär din ambition att företaget ska växa att det även ska bli fler jobb eller handlar det främst om en ökad omsättning genom automatisering?

-Det går hand i hand. Kan vi hitta nya kunder genom nya produkter så hoppas jag naturligtvis på ökade volymer och då kommer vi även att behöva mer personal.

Och du tänker naturligtvis ta med dig familjen och flytta till Vansbro?

-Nja, barnen är redan utflugna och maken har fullt upp här i Mora så det är nog tveksamt. Det blir åtminstone ingen flytt den här veckan.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons