Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är nästa års Diggiloo-artister

Det är sedan tidigare klart att Diggiloo besöker Rättvik, och Dalhalla, även 2018. Det är dock först nu som nästa års artister avslöjas – i form av flera nya namn och ett par veteraner.

Annons

Lasse Holm har länge hållit i Diggiloos stafettpinne som turnéns frontfigur och ledare. Men efter 16 säsonger väljer han nu att ta ett steg bakåt.

Hans efterträdare blir sångaren och musikalartisten David Lindgren, som även kommer leda Melodifestivalen 2018.

Läs även: Succéturnén Diggiloo en musikalisk höjdare - flera folkkära artister på Dalhallas scen

– Förhoppningen är att Diggiloo ska göra att fler får upp intresset för okända sidor av musiken. Låtarna utanför den egna playlisten. Vi kör pop, schlager, disco och rock, men även light jazz, light opera och ett stänk av musikal och latino. Allt är välkommet! Vi är orädda och vill ta ut svängarna, säger David Lindgren i ett pressmeddelande.

Nästa års Diggiloo-gäng består av Ola Salo, Mendez, Ida Redig, Kamferdrops, Marika Karlsson, Tommy Nilsson, Christer Björkman, Mariette, Charlotte Perrelli och David Lindgren. Foto: Axel Öberg

Med sig på nästa års turné kommer Lindgren att ha komikern Marika Karlsson och artisterna Ola Salo, Kamferdrops, Mendez, Ida Redig och Mariette.

Läs också: Miss Li föll – och fick tillbaka gnistan

Dessutom ansluter veteranerna Tommy Nilsson och Charlotte Perrelli, samt Melodifestivalschefen Christer Björkman.

Diggiloo 2018 inleds på Malmö arena den 4 juli och avslutas på Ulriksdals slott utanför Stockholm den 18 augusti. Däremellan besöker man bland annat Dalarna och Dalhalla den 20 juli.

Mer läsning

Annons