Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Dalarnas bästa friluftskommun

Leksand hamnar återigen i topp i Dalarna när Sveriges friluftskommun har utsetts.

Annons
Foto: Jessica Gow / TT

Utmärkelsen "Sveriges friluftskommun 2018" delas ut av Naturvårdsverket, Sveriges Kultur- och Fritidschefers förening och Svenskt Friluftsliv.

I en undersökning som skickas ut till Sveriges alla kommuner får de svara på frågor som handlar om bland annat vilka planer och vilken information som finns för friluftsliv i kommunen. Utifrån det underlaget utses sedan Sveriges friluftskommun.

I årets undersökning deltog totalt 204 av landets 290 kommuner, och utmärkelsen Årets friluftskommun 2018 togs hem av Sundsvalls kommun.

Av dalakommunerna placerade sig Leksand i topp, på plats åtta i landet. Näst bästa kommunen i länet var Älvdalen som hamnade på plats 29.

Leksand var även förra året bästa kommunen i Dalarna då man hamnade på plats 21 i landet. Kommunen har alltså klättrat 13 placeringar sedan dess.

– Målet är att vara topp tio i Sverige. Att vara en högt rankad friluftskommun är en del av visionen och vi vill ge alla möjlighet att utöva sina fritidsintressen på ett enkelt sätt. Därför känns det bra att vara tillbaka i toppen med en 8:e placering, säger fritidschef Torkel Holst i en kommentar på Leksands kommuns hemsida.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons