Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansson och andra filosofer

Annons

Svar till Birger Hansson:

"Also sprach Zarathustra", tänkte jag efter att ha läst Hanssons näst sista (eller var det näst näst sista?) insändare av de senaste "Hanssönerna" ...

Zarathustra var en persisk religionsstiftare, Nietzsche en tysk filosof, men vem är Birger Hansson? Kommunist, har jag förstått. Ateist. Och troligen prenumerant på den mer renläriga DD - inte DD som i Deutsche Demokratische, utan som i Dala-Demokraten, annars skulle Hansson inte behöva sitta på biblioteket och läsa NLT. Det är dessutom mycket svårare att få insändare publicerade i DD, det vet nog även Bo Staaf.

I den senaste, men inte sista, insändaren berättade Hansson att han skulle resa tillbaka till Lyngdal. Tidigare har han sagt att han var i Lyngdal men skulle resa tillbaka till Ludvika. Snart får vi veta att han är tillbaka i Lyngdal, där han trivs, men längtar tillbaka till Ludvika.

Den 4 januari ville svärmodern att Birger Hansson skulle flytta till DDR. Det har han bestämt nämnt tidigare, men det kan naturligtvis lika gärna ha gällt tyskar i allmänhet. Eller var det fransmännen?

Ludvikaborna följer säkert dramat med stor intresse: tema med variationer, av Birger Hansson.

En gång, jag tror det var förra våren, skrev han att hans svärmor förstod honom så väl. Det var väl rart sagt! Och jag som inte ens har någon svärmor! "It's a shame"!

DEN STUMMA DUVAN FRÅN FJÄRRAN

Mer läsning

Annons