Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans kräver besked

Annons

- Det här är helt nytt för mig. Om Säfflebuss tagit kontakt med kommunen så hade vi säkert kunnat hitta en lösning. Jag ska omedelbart kontakta Säfflebuss, sade kommunchefen Olle Emanuelsson för nära nog ett år sedan när FK informerade honom om indragningen. Ännu har dock inget hänt.

En av de Järnabor som engagerat sig i frågan är Hans Nodén.

- Jag skickade ett förslag till kommunstyrelsen redan i september om hur hållplatsfrågan skulle kunna lösas men jag har inte hört ett ljud från kommunen, säger han.

Hans har ritat ett förslag på en ny hållplats i närheten av gymnastikhallen på Myrbacka.

- När kommunen övertog Nimatopaals fastighet så blev de ägare till marken på båda sidor om vägen, så det vore lämpligt att placera en hållplats där, säger Hans Nodén.

I förslaget finns även utritat en gångväg från hållplatsen och till korsningen på Myrbacka.

Hans Nodén är besviken över att han inte fått något svar och att hans förslag tycks ha hamnat i papperskorgen.

Lena Skoglund som är kommunstyrelsens sekreterare säger att hon inte vet vad som hänt med Hans Nodéns skrivelse.

- Oavsett var ärendet nu ligger så borde Hans fått någon form av svar från kommunen, säger hon.

Enligt Staffan Olsson, trafikledare vid Säfflebuss, drogs hållplatsen in av trafiksäkerhetsskäl eftersom det saknas en riktig bussficka utmed riksvägen i närheten av Myrbacka.

Kommunalrådet Gunnar Magnusson säger att han varit i kontakt med Säfflebuss.

- Jag tror inte att hela sanningen ligger i hållplatsproblemet. När jag påpekade att det finns lämpliga bussfickor i Kvarnåker så fick jag beskedet att det var den snäva körtiden som inte räckte till för ett stopp i Järna. Vi kan inte bygga en ny hållplats om det inte finns garantier för att bussen stannar.

Oavsett vad som nu händer så lovar Gunnar Magnusson att leta fram Hans Nodéns skrivelse och se till att han i vart fall får ett svar.

Ännu ett tag tycks alltså Järnaborna som vill åka med Säfflebuss få hålla till godo med att stiga på eller av i Nås eller Vansbro.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons