Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Gerlström har fått nytt jobb

Annons

Chefen för Sporthallen, Hans Gerlström, har fått nytt jobb. I dagarna blev det klart att han efterträder den i höstas pensionerade Guy Sandvik som föreståndare för bowlinghallen i Sporthallen.

-Jag började som sporthallschef i augusti 1990 och samma år började Guy Sandvik sitt jobb. Det är påfrestande att vara chef och det känns bra att få komma till ett arbete som kanske är lite lindrigare, säger 62-årige Gerlström.

Som sporthallschef har han givetvis då och då tittat in i bowlinghallen och dessutom spelar han gärna bowling på fritiden så han är väl bekant med verksamheten. Till detta ska läggas att Gerlström var föreståndare för bowlinghallen 1978 -1990.

Det uppges att fem personer sökte tjänsten och enligt tillförordnade förvaltningschefen BrittMarie Pettersson var det givet att Gerlström skulle få jobbet:

-Hans meriter är överlägsna.

Inom kort slutar Pettersson som skolchef. Hennes nya uppgift blir att det närmaste året, fram till den 31 mars 2007, utreda hur den framtida organisationen inom kultur- och fritid bör se ut.

Under utredningstiden får Sporthallen klara sig utan en chef som basar över de 19 anställda. Gerlströms uppgifter fördelas på flera personer, bland andra Folkets hus-chefen Leif Svensson, och så behåller Gerlström en del uppgifter.

Kommer det att behövas en chef i den framtida Sporthallen med det utbyggda badet?

-Det får vi se, svarar Pettersson.

Vissa kanske tror att Hans Gerlström lämnar chefsjobbet på grund av allt tjafs runt det så kallade äventyrsbadet.

-Så är det inte. Nya badet blir jättebra och ett lyft för kåken. Samma sak är det med Nautilus (som driver det allmänna gymet i Sporthallen), vi har fått in otroligt många nya ansikten i kåken sedan Nautilus startade i slutet av januari, betonar Hans Gerlström.

När BrittMarie Pettersson, 61, är klar med sin utredning kommer hon, som det heter, att stå till kommunledningskontorets förfogande fram till pensioneringen.

Pettersson tillsattes efter att bibliotekschefen Helene Lis tackat nej till erbjudandet om att bli ny kultur- och fritidschef. Lis och förhandlingsdelegationens ordförande Ivan Eriksson (s) kom inte överens om lönevillkoren. Lis begärde 3000 mer i månaden än vad Eriksson var beredd att betala.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons