Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handeln i Orsa läggs ut på nätet

Annons

Föreningen Handla i Orsa har fått 100 000 kronor i EU- pengar för att göra någonting för handeln. Pengarna satsas på en hemsida där medlemmarnas företag presenteras och där intresserade kunder kan få information om utbudet i Orsa.

- Vi skakade liv i föreningen i höstas och nu ska vi försöka vända den negativa trenden i Orsa, förklarar Lars Olof Uleander som är kassör i Handla i Orsa.

Den negativa trend som Uleander syftar på är att några affärer stängt och ytterligare någon har aviserat att verksamheten ska upphöra.

- Med gemensamma krafter ska vi kunna vända trenden och göra någonting positivt för handeln i Orsa, säger Uleander.

Handla i Orsa har i dagsläget 25-30 medlemmar.

- Verksamheten ligger i stratgroparna och jag tror att vi blir 50-60 medlemmar snart.

Föreningen Handla i Orsa är inte bara öppen för dem som har butiker i centrum, utan också för småföretagare och hantverkare som har produkter att sälja.

- Genom hemsidan kan många handlare profilera sig på ett enkelt och billigt sätt, förklarar Uleander som själv driver Stackmora trädgård.

Hans Åhlström, som har företaget Pre sign och kafèt på Dalagatan, har gjort Handla i Orsas hemsida.

- Det här är ett enkelt och säkert system. Medlemmarna ska få utbildning så att de kan redigera sina egna sidor, berättat Hans.

Det är meningen att handlarna ska lägga in sina sortiment på sina respektive sidor, så att kunder lätt ska kunna se var de kan få tag på en vara. Om någon till exempel söker på skosnören ska denne få upp de handlare som säljer sådana.

Nu gäller det att få hemsidan känd och för det ändamålet ska Handla i Orsa annonsera i tidningarna.

- Jag tror att det här blir riktigt riktigt bra för handeln i Orsa, säger Lars Olof Uleander.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons