Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ska locka folk till kyrkan

Annons

Tanken med den nya tjänsten är, enligt kyrkoherde Mats Hulander, att svenska kyrkan ska bli bättre på att synas i samhällsdebatten.

-Samuel kommer att fungera som en kyrkans röst i mediebruset och som en intern konsult. Med insikten om att vi lever i en ny värld är det här ett område som vi hittills inte varit särskilt duktiga på, säger Mats Hulander.

Kyrkans hemsida är en sak som Samuel kommer jobba med. Dessutom kommer han att sköta kontakten med media och se till att informationen om vad som är på gång i kyrkans värld når allmänheten.

-Jag kommer inte att möta så mycket människor, i stället kommer jag att skapa förutsättningarna för andra att göra det, säger Samuel.

Ett långsiktigt mål med den nya tjänsten är att få folk, både medlemmar och icke medlemmar, uppmärksamma på kyrkans roll i samhället berättar Mats Hulander.

Detta tror han kommer få folk att stanna kvar inom svenska kyrkan och kanske till och med få tillbaka medlemmar som hoppat av.

Samuel själv har alltid varit aktiv inom kyrkan, men orsaken till att det blev det här jobbet i Falun har mer att göra med tillfälligheter.

-Jag har alltid velat jobba i en organisation där arbetet blandas upp med ett personligt engagemang, sedan spelar det mindre roll om det är inom FN eller svenska kyrkan, säger Samuel.

Trots att familjen Larsson lämnade sina nära och kära i ett kylslaget Skåne ser de positivt på flytten till Falun och på de möjligheter som den nya staden har att erbjuda.

-Jag har alltid velat prova på att åka långfärdsskridskor och här verkar alla hålla på med det så det är definitivt något jag ska testa. Det kunde vi inte göra i Skåne, säger Samuel entusiastiskt.

CAMILLA SANDY

Mer läsning

Annons