Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ska ha haft pepparspray, kniv och narkotika på sig i centrum – nu åtalas mannen

En man från Falu kommun har åtalats för flera brott som ska ha begåtts i centrala Borlänge. Han ska ha haft pepparspray, en kniv samt narkotika på sig. Det framgår inte av åtalet om mannen erkänner eller förnekar brott.

Annons
En man från Falu kommun har åtalats för flera brott som ska ha begåtts i centrala Borlänge. Han ska ha haft pepparspray, en kniv samt narkotika på sig. Obs: Bilden på pepparsprayen är tagen i ett annat sammanhang.

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Falu kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för ringa vapenbrott, ringa narkotikabrott samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Enligt åtalet ska mannen, den 20 maj i år, ha befunnit sig på Målaregatan i centrala Borlänge och då haft pepparspray, en kniv samt 0,81 gram THC, som är narkotikaklassat, på sig.

Som bevisning lägger åklagaren fram analysresultat, beslagsprotokoll, fotografier och förhör med den åtalade mannen. Åklagarens påföljdsförslag är att mannen ska dömas till att betala 80 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 4 000 kronor.

Det framgår inte av åtalet hur mannen ställer sig till misstankarna, alltså om han erkänner eller förnekar brott.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons