Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han nekades ta över

Annons

Konkursade bostadsföreningen Granliden gick om kull med ett underskott på 400 000 kronor och en snart sinad oljetank.

Föreningsstyrelsen kom fram till att man genom åren fått kommunen som största andelsägare. Kommunen har 45 andelar och hyresgästerna runt 20.

Andelar har inte sålts de senaste åren utan nya hyrsegäster har inte blivit delägare. Att sälja och upplösa föreningen bedömdes vara en årslång process så man kom fram till att det var bättre att begära sig i konkurs och låta en advokat rekonstruera bostadsområdet. Just detta upplägg är Mikael Bergström upprörd över.

Den senaste veckan har Borlängebördige Mikael Bergström som nu bor i Alingsås, arbetat hårt för att förvärva Granliden tillsammans med sin fru Vala Gudjonsdottir.

Han har snackat ihop sig om en lösning tillsammans med fredriksbergaren Björn "Rör-Björn" Nordström.

Han har stora idéer om sommarturism i Fredriksberg där också de herrelösa husen intill i Parkliden ingår.

- Jag har förhandlat med bovar och banditer, med bankfolk och annat fint folk genom åren. Men jag har aldrig varit med om något så oetiskt förut. Jag har lagt ett bud på 425 000 kronor och så begär styrelsen Granliden i konkurs mitt under en affärsförhandling. Det är något skumt och jag tänker ta strid om det här, säger Mikael Bergström som på onsdagen först köpte lastbilcentralen i Fredriksberg av HK Byggen och sedan mötte hyresgästerna i Granliden på kvällen.

- Jag vill bidra till något bra för Fredriksberg. Lastbilcentralen ska vi bygga om till lägenheter och vi ville förhindra att det uppstår bostadsbrist i Fredriksberg om Granliden skulle gå samma väg som Parkliden.

- Hyresgästerna var positiva på mötet till att jag skulle köpa Granliden och jag kunde visa hur vi kunde driva husen med vinst och renovera lägenheterna, säger Mikael Bergström och "Rör-Björn" intygar att hyresgästerna gärna sett att Bergström fått ta över.

Bergström motiverar sitt intresse för fastigheter i Fredriksberg med att orten ligger perfekt till för hans turistvision.

- Ta fram en passare och en karta. Fredriksberg ligger mycket bättre till än Sälen och Åre. Inom samma radie ligger Stockholm, Göteborg och Oslo och i Fredriksberg finns det mycket att göra för sommarturism. Det går att göra något med Parkliden längre fram men det förutsätter att vi får köpa Granliden och det tänker jag försöka att göra, säger Mikael Bergström.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons