Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han fick det han drömt om

Annons

-Den roligaste julklappen jag har fått, det var fjolårets paket som jag ska lösa in nu: en körlektion i tung lastbil med släp. Jag har många år drömt om att få sitta bakom ratten och känna hur det är, det blir en kul, udda grej, säger Kalle Gustafson.

Om det var små paket under Kalles gran förra året, var årets paket av större modell:

-I år har jag fått en svets av familjen. Jag har länge drömt om att lära mig svetsa, nästa steg blir att hitta någon som kan visa mig!

I stadshuset, nära Gustafson, arbetar Maria Pettersson.

-Jag har fått ett halsband, ett örngott med texten "världens bästa mamma", ett litet kit med badborstar, ett hopprep, berättar Maria Pettersson.

Kollegan i grannkommunen Leif Nilsson säger så här:

-Jag har fått skjortor, slipsar och böcker. Skjortor går ju åt, det är jag tvungen att ha. Jag kan ju inte gå omkring i blåställ.

-Jag tycker om att läsa. Jag har fått Madame terror av Jan Guillou, Arne Dahls Efterskalv, och så filmen Walk the Line, säger kommunalrådet i Smedjebacken.

Smedjebackens första socialdemokratiska riksdagsledamot, Carin Runeson, gläds i år åt en speciell julklapp:

-Vi köper inga julklappar till varandra. Men en sak har jag fått-och den är jag jätteglad åt-det är en almanacka med barnbarnen, en bild för varje månad, säger Carin Runeson.

Hos familjen Anestedt i Grängesberg har man också valt att inte köpa julklappar åt varandra.

-Ett paket hårt bröd har jag fått, det ligger inslaget fortfarande, få se... Gammelbo gård, biodynamisk produkt. Det fick jag av svärföräldrarna. Vi är inte så mycket för julklappar inom familjen. Men hårt bröd är lite av en favorit. Gärna med saltrulle på, säger välkände orkesterledaren och politikern Karl-Erik Anestedt.

En annan väl synlig person i media är bibliotekschefen i Ludvika, Helene Lis, vars intresse för katter är välkänt.

-Jag har fått en GPS-mycket bra när jag ska åka på kattutställning! Sedan har jag fått massor med leopardprylar, och vita kuvert med ekonomiska bidrag är alltid bra, säger Lis.

En person som fått en livs levande julklapp är faktiskt komminister Torbjörn Claesson.

-Jag har fått ett par nya skor, det är alltid bra att få. Och en kokbok eftersom jag lagar mycket mat, och lite godis. Jo! Och så fick en katt utav min dotter, något före jul, som heter Eros, berättar Claesson.

En man som säkert bad om lite mer snö till jul är säkert Christer Rosén, vd hos Säfsen Resort i Fredriksberg.

-Vi gav varandra en bokhylla i julklapp min hustru och jag. Annars så var det lite chokladaskar och sådant. Jag fick två whiskeyflaskor, varav den ena var 18-årig, säger Christer Rosén.

Kurt Kristensen hos Kurts husvagnar fick även han ett antal chokladaskar i julklapp.

-Jag fick trisslotter och vann 25 kronor. Och så fick jag en ny skjorta och julskinka på julafton, berättar Kristensen.

Det var vad som dolde sig bakom julpapperet 2006.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons