Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han får ingen hjälp

Annons

Han försökte skänka bort verkstadslokalen i Hosjö. Men ingen svarade på annonsen. Kanske för att en person blivit mördad i lokalen. Efter alla motgångar är Roland på gränsen till att ge upp. Men hans advokat förbereder en stämning mot staten och kontakter med Europadomstolen.

- Staten kan inte lägga beslag på egendom utan att ersätta Roland, säger advokat Hans Carlsson.

Han berättar att det kostar en hel del att reparera skadorna i lokalen på Kyrkvägen 5 i Hosjö.

- Där finns ett fint våtrumsgolv med livsmedelsstandard. Men det måste bytas ut.

Det var den 3 oktober förra året som Roland Grapenberg skrev till justitiekanslern. Roland förklarade att han under nästan 18 månader inte haft möjlighet att sälja fastigheten i Hosjö på grund av att den varit avspärrad med polisens blåvita band.

Två veckor senare yrkade Roland ersättning för reparation av skador som uppkommit vid polisens tekniska undersökning och begärde 14 550 kronor. Dessutom begärde han 60 000 kronor i ersättning för att det inte gått att sälja lokalen på grund av avspärrningarna.

I går kom chockbeskedet. "Ansökan om ersättning avslås", skriver vice överåklagare Ulf Dighed vid riksåklagarens kansli i Stockholm.

Han hänvisar till domar i Falu tingsrätt och Svea hovrätt och ett yttrande från chefsåklagaren i Falun.

- Det är regelsystemet det är fel på. Det här strider mot bestämmelserna för mänskliga rättigheter, säger advokat Hans Carlsson i Falun.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons