Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny rektor för Högskolan Dalarna: "Ett mycket bra val"

Under torsdagen beslutade regeringen att anställa professor Martin Norsell som ny rektor för Högskolan Dalarna.
– Jag är mycket glad för utnämningen och ser fram mot att vara en del i Högskolan Dalarnas positiva utveckling, säger Martin Norsell.

Annons
Under torsdagen beslutade regeringen att anställa professor Martin Norsell som ny rektor för Högskolan Dalarna. Han tillträder den 2 maj.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

SÅ KÖPER DU PLUS

I augusti i fjol lämnade Marita Hilliges sitt uppdrag som rektor för Högskolan Dalarna, efter sju år på posten. I oktober utsågs Marie Klingberg-Allvin till vikarierande rektor. På torsdagen kom beskedet från Högskolan Dalarna att regeringen under dagen hade beslutat att anställa professor Martin Norsell som ny rektor vid Högskolan Dalarna.

- Jag är mycket glad för utnämningen och ser fram mot att vara en del i Högskolan Dalarnas positiva utveckling och fortsätta arbeta mot visionen om öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle. Det är imponerande att Högskolan Dalarna var först i Sverige med ett godkänt kvalitetssystem. I det ständigt pågående arbetet med att stärka kvalitén och attraktiviteten i högskolans utbildning och forskning är det en viktig del, säger Martin Norsell i ett pressmeddelande.

Högskolan Dalarna skriver i pressmeddelandet att Martin Norsell är 47 år och ursprungligen doktor i flygteknik och professor i militärteknik. Sedan 2015 har Martin innehaft uppdraget som prorektor och forskningschef på Försvarshögskolan, forskningschef har han varit sedan 2012.

- Martin är ett mycket bra val till rektorstjänsten, han har genom åren haft en rad olika ledningsuppdrag inom högre utbildning och fick ett starkt stöd av de personal- och studentgrupper som träffat honom vid ett så kallat hörande, säger högskolestyrelsens ordförande Christina Bellander, i pressmeddelandet.

Högskolan Dalarna får sin åttonde rektor i ordningen i och med att Martin Norsell tillträder den 2 maj.

Martin Norsell tillträder sin anställning som rektor den 2 maj 2018 och blir den åttonde rektorn vid Högskolan Dalarna sedan lärosätet grundades 1977.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons