Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blir ny distriktsordförande för Vänsterpartiet Dalarna

Vänsterpartiet Dalarna har valt Patrik Liljeglöd till ny distriktsordförande.

Annons

Under söndagens distriktsårskonferens valde Vänsterpartiet Dalarna Patrik Liljeglöd till ny distriktsordförande. Han tar över efter Cecilia Ronsten från Hedemora.

Patrik, som har sin hemvist i Falun och är mycket aktiv i lokalpolitiken som gruppledare, var både stolt och rörd efter beslutet.

-Det känns hedrande att få förtroendet att få leda distriktets arbete, men tyngdpunkten och styrkan är vad vi kan göra tillsammans. I en värld där den enskildes styrka ofta framhävs i jakten på en förebild, kan det inte nog understrykas att vi alla är beroende utav varandra och att det är när vi uppnår gemenskap som alla andra hinder kan övervinnas. Den tankegången gäller även i ett parti, säger han i ett pressmeddelande.

Hans främsta uppdrag kommer nu att, tillsammans med den nyvalda distriktsstyrelsen, sätta igång med förberedelserna inför det kommande valåret.

- En bäck, en flod går att fördämma, men kraften av ett hav som sköljer mot en är svår att stoppa. Den kraften har vi och det blir Distriktsstyrelsen uppgift att bistå och knyta samman partiföreningarna i en sådan samling. Vi vet att ett jämlikt och jämställt samhälle är både nödvändigt och möjligt.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons