Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är ny chef hos polisen

Annons

Av totalt 14 sökande har Andersson befunnits vara den mest lämpade och det är ett mycket ansvarsfullt arbete som väntar den avgående kommunaltjänstemannen från Ludvika. Han kommer nämligen att ha personalansvaret för drygt 600 medarbetare inklusive civilanställda vid myndigheten.

- Det är alltid kul att få sådana erbjudanden och det känns som en verklig utmaning att få gå in som personalchef i en annan verksamhet än den man har varit i tidigare, säger den blivande personalchefen spontant när tidningens medarbetare gratulerar honom till tjänsten.

- Jag kommer dessutom att få det operativa ansvaret för en personalgrupp som arbetar med personalfrågor till stöd för både verksamhetens chefer och medarbetarna.

Andersson har en gedigen meritlista med tidigare erfarenheter av tjänst inom statliga myndigheter och dito bolag.

Till tjänsten som personalstrateg vid social- och utbildningsförvaltningen kom han närmast från ett års verksamhet vid Poolia.

Före det hade han varit produktionsområdeschef inom Postverket, sedermera Posten AB, i 13 år varav åtta i Ludvika.

I sammanhanget kan nämnas att polisens tillträdande personalchef har en universitetsutbildning i arbetsrätt och organisation i botten.

- Och vidare har jag läst personalekonomi och en massa andra kurser, både på det arbetsrättsliga området och även inom arbetsmiljöområdet, omtalar Andersson.

Bryter du upp från Ludvika och bosätter dig i Falun nu?

- Nej, jag avser att bo kvar i Ludvika och dagpendla. Jag har sambo och fyra barn och vi har nyss köpt ett hus som vi håller på att reparera.

Vilka ambitioner och målsättningar har du inför det nya jobbet?

- Det vill jag hålla för mig själv tills dess att jag har lyssnat av vad det finns för önskemål inom polisledningen, bland medarbetarna och de fackliga representanterna.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons