Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är något av Mr Lugnet

Annons

I 23 år har Bo-Göran, eller Bobbo som han oftast kallas, jobbat som badmästare i simhallen.

Men de senaste sju åren har han också haft sin bostad på Lugnet.

-Jag köpte mig en större husvagn som jag placerade på campingen. Nu bor jag är här, tillsammans med min älskade katt, året runt till en billig månadskostnad, säger Bobbo.

Han avslöjar att ett av huvudskälen till att han valde att flytta från en lägenhet till en husvagn var ekonomiska.

-Nu betalar jag 1400 kronor i månaden i hyra, vilket gör att jag får pengar över att lägga på annat. Jag reser gärna, och tillbringade exempelvis fem månader i Thailand, mitt favoritresmål, förra året.

I Bobbos liv är inte Lugnet enbart en arbetsplats och bostadsort. Lugnet är också hans träningsplats.

Att springa är en av hans favoritsysselsättningar och han har sprungit fyra marathon: New York, Peking och Stockholm vid två tillfällen.

-Tyvärr har jag haft lite problem med magen, som gjort att jag inte kunnat springa så många marathon som jag velat. Men jag springer en hel del andra kortare distanser, säger han.

Blir det aldrig för mycket Lugnet i ditt liv?

-Ibland kan väl känslan dyka upp, säger Bobbo och skrattar.

-Men jag trivs bra på Lugnet. Vi är en hel del människor som bor året runt på Lugnetcampingen, till dessa ska läggas vintercampare- och sommarcampare som är stadigt återkommande gäster.

-Vi är många som lärt känna varandra, och gemenskapen med grannarna är nog större här, än i vanliga bostadsområden, menar Bobbo.

Med sina 23 år som badmästare, så tillhör han den kategori av människor som vigt en stor del av sitt liv åt Lugnet.

-Jag tänker inte så, även jag jobbat här mer än halva mitt liv. Det är ett arbete jag trivs bra med. Men i simhallen har det inte hänt mycket under de här åren. Allt är sig likt.

I en badmästares arbetsuppgifter ingår att bevaka de badande i bassängen, att ha hand om simskolan, lokalvård och städning av simhallen och att stå i receptionen.

-Att lära barn simma är givetvis det som är roligast. Under årens lopp har det blivit några stycken, om man säger så. Och att man varit med ett tag visar sig inte minst av att nu börjar barnen till de första barnen man lärde att simma dyka upp, säger Bobbo.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons